Uddannelse til landmand

Hvis du tager en uddannelse til landmand, lærer du at håndtere teoretisk viden i en praktisk hverdag.

Man skal både kunne bruge hovedet og hænderne. Uddannelsen kan føre til en meget alsidig hverdag, hvor man både skal være ”jordemor” for en so, der er ved at fare, samt opdage at hvedemarken er angrebet af svampesygdomme og kunne reparere et vandrør, der er sprunget.

Under uddannelsen bliver du trænet i at træffe de rigtige beslutninger ud fra et teoretisk, biologisk og økonomisk synspunkt. Du lærer at tage ansvar, arbejde selvstændigt og forholde dig kritisk og konstruktivt i forhold til verden omkring dig.

Grunduddannelsen til landmand

Uddannelsen til landmand består af 2 trin. Uddannelsens trin 1, landbrugsassistent, består af et grundforløb der varer 20 eller 40 uger, som afhænger af hvornår eleven en gået ud af Folkeskolen. Grundforløbet giver dig et bredt kendskab til både kvæg, svin, planter og teknik. Grundforløbet efterfølges af en praktikperiode som igen efterfølges af et skoleforløb på 16 uger (1. hovedforløb). Her begynder du at specialisere dig i enten kvæg, svin eller planter.

Uddannelsens trin 2, landmand, består af en praktikperiode samt et skoleforløb (2. hovedforløb) på 20 uger, hvor du afslutter din specialisering indenfor kvæg, svin eller planter.

Tilmeld dig skoleforløb her

Landbrugets lederuddannelse – for fremtidens ledere

Når du er landmand, kan du vælge at læse videre, hvis du ønsker at øge dine muligheder eller ønsker at blive klædt bedre på til de store udfordringer, der findes i landbruget. Uddannelsen består af produktionsleder, virksomhedsleder og agrarøkonom. Det er en lederuddannelse, hvor du kommer i dybden med landbrugsfaglige emner kombineret med fag som strategi, økonomi, ledelse og kommunikation.