Agrarøkonom-elever til pressemøde med minister

26-10-2016

Bygholms agrarøkonom-elever var med til pressemøde, da Vækstfonden lancerede deres nye ejerskifteskole. Pressemødet foregik på Bygholm Landbrugsskole, hvor også Erhvervs- og vækstminister Troels Poulsen deltog.

 

Landbrugets Ejerskifteskole er en ny hjemmeside, der skal hjælpe unge landmænd, der vil købe en gård. Og derfor var både Vækstfonden, ministeren og medierne meget interesserede i at høre, hvad Bygholms agrarøkonom-elever syntes om det nye tiltag.

Erhvervs- og vækstminister til pressemøde på Bygholm

Erhvervs- og vækstminister til pressemøde på Bygholm

Ejerskifteskolen er bygget op om seks lektioner og indeholder små film, værktøjer som fx regneark, miniforretningsplan, rådgivning og lånemuligheder. Målet er at understøtte innovation og klæde den kommende generation af gårdejere godt på til at tage en beslutning inden køb.

Nysgerrige elever

Agrarøkonomerne havde flere spørgsmål: Er der en forpligtigelse med i forhold til, om Vækstfonden skal være finansierende? Vil banken være mere positivt stemt, hvis vi har brugt Ejerskifteskolen? Skal Vækstfonden have en bid af kagen?

En del af agrarøkonom-eleverne påpegede, at meget af indholdet er noget, de har lært undervisningen på landbrugsskolen, men at det selvfølgelig kan være godt nok at repetere på et tidspunkt, når ejerskifte er topaktuelt.

Opfordring til eleverne

Både Troels Lund Poulsen og Vækstfonden opfordrede eleverne til at komme med input, så Ejerskifteskolen kan udvikles med tiden.

Journalister interviewer Bygholms elever

Journalister interviewer Bygholms elever

Læs mere om Vækstfondens ejerskifteskole

Læs interview i Horsens Folkeblad  og Landbrugsavisen med Bygholms agrarøkonom-elever.