Arla Foods lancerer global klimamålsætning på Bygholm Landbrugsskole

06-03-2019

Mandag den 11. marts fra kl. 13.30-17.00 lægger Bygholm Landbrugsskole hus til en temaeftermiddag, der både vil sætte fokus på landbrugets muligheder for at løse stigende klimaudfordringer og behovet for at samarbejde, tænke nyt, anderledes og konstruktivt. Temaeftermiddagen afvikles på Bygholm på baggrund af et ønske fra Arla Foods, der netop denne dag vil offentliggøre sine globale klimamål og langsigtede ambitioner for grøn omstilling frem mod 2050.

Arla er verdens 4. største mejeriselskab og er ejet af over 10.000 landmænd i syv lande. Samarbejde på tværs af grænserne og på tværs af faggrupper er både centralt for Arla Foods og øvrige internationale fødevarevirksomheder, men det er fremtidens unge landmænd og jordbrugsforskere, der i høj grad vil sidde med nøglerne til en ny afgørende epoke for dansk landbrug.

Bygholms hovedforløbselever og agrarøkonomer deltager i arrangementet.  Eleverne er med til at sætte retningen for fremtidens landbrug og tænke i nye løsninger, der kan sikre vækst og samtidig være med til at sikre den hårfine balance mellem landbrug, klima og natur og på dialogen mellem land og by.

Programmet omfatte taler, gæsteindlæg samt en paneldiskussion med fokus på vilkårene for mejeriproduktion i fremtidens fødevaresystem. Uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers vil holde en tale til arrangementet. Journalist Adam Holm fra DR Deadline vil være dagens konferencier.