DM i skolepløjning – det gode samarbejde trak sejren hjem

06-12-2018

Hvert minut blev udnyttet, da Marius Agerholm, Jeppe Hasselbalch, Mads Melvej og Asger Jensen fra EUX grundforløb 1 løb kæmpede om sejren til DM i skolepløjning.

Det var nogle meget overraskede elever, som brød ud i vild jubel, da det gik op for dem, at de skulle have pokalen med hjem.

I et interview med LandboUngdom siger Jeppe Hasselbalch:
– Vi er blevet udtaget på skolen til at være dem, der skulle pløje, og det er vi glade for. Det har været super fedt at være med, og at vi så topper det med en sejr, det kunne bare ikke være bedre. Vi er bare super glade.

Vandt på samarbejdet
Det var ikke deres bedste pløjning, eleverne præsterede på dagen, men til gengæld vandt de på noget der, ifølge en af deres undervisere Emil Vest, er langt vigtigere: samarbejde.

– Noget af det, som især blev pointeret af dommerne og som vi trak rigtig mange point hjem på, det var samarbejde. Det er en vigtig del ikke kun i pløjning men generelt i vores erhverv – samarbejde på kryds og tværs, sagde Emil Vest til eleverne, da de efterfølgende blev hyldet på skolen.
– Så det kan I lige så godt notere jer, for det er noget, vi kommer til at leve meget af i fremtiden.

Hvert pløjeteam blev bedømt på samarbejde, sikkerhed og selvfølgelig selve pløjningen, som består af 12 forskellige faktorer. Blandt andet flækningen, sammenkastet og furens retning og pakning.

Bygholm stillede med to hold til DM i skolepløjning. Skolens andet hold fik en flot fjerde plads.

Eleverne har op til konkurrencen trænet på skolens område. De har lært, hvor vigtigt pløjning er for at have sunde marker – og hvor meget, der skal til i forhold til indstilling af ploven og koncentration bag rattet i traktoren, for at levere en optimal pløjning.

DM i skolepløjning var arrangeret af Vendsyssel LandboUngdom og blev afholdt i forbindelse med DM og NM for konkurrencepløjere.