Minimumskrav til bærbare computere

Anvendt af elever i undervisningen på Bygholm Landbrugsskole

Som udgangspunkt kan alle nye computere anvendes i undervisningen.

Nedenstående er en rettesnor i forhold til hvilken bærbar computer du bør vælge, når du tager din uddannelse på Bygholm Landbrugsskole og hvilke programmer og hardware, der som minimum skal være på den – du kan printe Minimumskrav til bærbare computere anvendt af elever i undervisningen på Bygholm Landbrugsskole.

Styresystem

Du kan bruge Windows, Mac eller Linux på din bærbare computer, hvis du vælger Bygholm Landbrugsskole. Du skal blot følge specifikationerne nedenfor i forhold til valg af styresystem.

Ved køb af ny Windows-PC, at der skal være Windows 7 på maskinen og hvis der vælges en 64-bit maskine som minimum Windows 7 Professional af hensyn til afvikling af landbrugsfaglige programmer.

Vær opmærksom på, at både Linux og Mac kræver ekstra software til at afvikle Windows XP/Vista/7 i et virtuelt miljø af hensyn til afvikling af landbrugsfaglige programmer – ligesom at det kræver en lovlig licens til det pågældende Windows -styresystem.

Til Mac anbefales VMware Fusion og til Linux enten Wine eller Qemu.

Hardware

På Bygholm Landbrugsskole er der trådløst netværk og på de fleste værelser også kablet netværk. Derfor skal din bærbare computer som min. have et trådløst netkort, der understøtter som minimum 802.11 b eller g – computere med netkort som understøtter n-standarden kan også anvendes, hvis de har g-standarden med. De øvrige komponenter er egentlig din egen beslutning, men vælg computer ud fra bl.a. skærmstørrelse – vi anbefaler min. 15” tommer af hensyn til dine øjne, harddisk, RAM (hukommelse – i dag skal der helst være 4. GB RAM i en bærbar computer), samt tastatur(mange nye Windows-bærbare kommer i dag med numerisk tastatur)

Software

Bygholm Landbrugsskole anvender Microsoft Office i undervisningen og anbefaler derfor også vores elever at bruge dette eller et tilsvarende produkt på den bærbare computer. For at du kan anvende skolens netværk skal du have et lovligt antivirus/spamprogram installeret. AVG er gratis ligesom Microsoft Security Essentials og ellers kan de fleste større kendte antivirusprogrammer købes til en rimelig penge.

Sikkerhed

I løbet af uddannelsen får du produceret en masse opgaver, notater og tager måske også billeder til dokumentation. Backup er en vigtig ting, da din computer kan gå i stykker uden varsel. Vi anbefaler derfor kraftigt, at du som minimum køber en USB-nøgle af en passende størrelse, hvor du gemmer dine vigtige dokumenter.
Hvis det ikke rækker, så køb en ekstern harddisk, som fås i mange varianter og størrelser.
Husk også at tegne en forsikring/forlænget garanti, som dækker dig i tilfælde af uheld med computeren.

Ved yderligere spørgsmål kontakt systemadministrator Johan From på 76255787 eller jfr@bygholm.dk.