Fællesskab i fodboldstøvler

04-05-2016

Over 400 elever var samlet til fodbolddag for landbrugsskoler på Bygholm. En dag med bolden i fokus og netværk som en vigtig sidegevinst

Der bliver gået til den på banen. Det gælder ikke kun om at vinde pokalen, men også titlen som den bedste landbrugsskole – målt på præstationer med en fodbold. Der er heppekor med hø-neg og båthorn. Og telt-pavilloner holder de værste regndråber på afstand.

»Det er en chance for at møde nogle af eleverne fra de andre skoler og nogle gamle landbrugskammerater også, det er meget hyggeligt,« fortæller Jesper Bitsch, der er tidligere elev på Bygholm og nu går på Vejlby.

Og der bliver da også både lagt taktik på sidelinjen og snakket skoleforløb ved bordet med forfriskninger.

»Jeg er med for fællesskabet. Det er selvfølgelig ærgerligt, at det ikke er alle skoler, der er med,« fortæller Katrine Stenkjær fra Bygholm, der har valgt der at trække i fodboldtøjet, selvom hun normalt ikke spiller fodbold.

En gevinst i fremtiden

Og det er lige nøjagtig det, fodbolddagen handler om; netværk og fællesskab.

»Eleverne lærer noget om fællesskab og netværkspleje, når de er til fodbolddag. De kender hinanden på kryds og tværs, og de er glade for at komme tilbage og mødes,« fortæller Henrik Sund Christensen, der er lærer og tovholder for arrangementet.

»Det betyder noget for deres fremtid – at de kender nogle i erhvervet rundt omkring i forhold til, hvor de på et tidspunkt skal søge job. Så kender de allerede nogen i området med nogenlunde de samme interesser.«

Og hvordan endte turneringen så?

Kalø Økologisk’s pigehold vandt, mens Korinth havde dagens bedste 7-mandshold. Bygholm blev vinder af 11-mandsturneringen afgjort på straffespark.

(Fotos af Hanne Viola Pedersen og Allan Wieck-Hansen)