Hvad kan man ellers bruge uddannelsen til?

Der er mange muligheder med en landbrugsuddannelse, man kan gå direkte ud og få et job efter 3 år og 6 måneder, eller man kan læse videre på landbrugets lederuddannelse. Der kan også bygges ovenpå uddannelsen med en professionsbachelor.

Der er således både mulighed for at få en meget praktisk hverdag med uddannelsen, eller en teoretisk uddannelse med efterfølgende job indenfor for eksempel rådgivning, undervisning, forskning, banksektoren eller salg af varer til landbruget.

Der er mange eksempler på, at vores elever arbejder i landbrugets følgeindustri, nedenfor følger et udpluk…

Thomas Kusk Hansen

Student og derefter uddannet landbrugsassistent, læser til dyrlæge på Københavns Universitet.

”Jeg tog på Bygholm Landbrugsskole, for at lære mere om den praktiske del af landbruget. Jeg ville gerne have et godt kendskab til hverdagen på et landbrug og hvad en landmand laver. Siden jeg var 13 år har jeg hjulpet til på en gård og interessere mig meget for dyr. Jeg interessere mig især for den teoretiske del af landbruget og har altid vidst at jeg ville læse på universitetet, så jeg brugte assistent-uddannelsen til at få papir på mine praktiske færdigheder, hvilket jeg kunne bruge da jeg skulle søge ind på dyrlægestudiet på kvote 2.

På Bygholm Landbrugsskole var der et rigtig godt sammenhold, fordi mange af eleverne bor på skolen, jeg synes det var fedt at tage på ture med de andre elever og se” deres” landbrug. Om aftnen var der altid en masse aktiviteter på skolen, fx masser af sport, foredrag, film og fest, lidt lige som en højskole.

Egentlig havde jeg tænkt at jeg bare skulle have et ”fjumreår” hvor jeg skulle tjene penge, på højskole og ud at rejse, og havde ikke lige set muligheden for også at få en assistent-uddannelse oven i, men i det forløb jeg tog med dansk praktik, udlandspraktik og ophold på Bygholm Landbrugsskole synes jeg at mit fjumreår gav rigtig god mening- jeg tror der mange der ikke ved at dette er en mulighed. For mig var det en også en rigtig smart måde at få tjent nogle penge inden jeg skulle i gang med at læse.”

Louise K. Højsgaard Mikkelsen

Uddannet agronom i 2006 ved Den Kgl. Veterinær- og Landbohøjskole. Blev faglært landmand i 1999 på Bygholm Landbrugsskole. Gik før landbrugsskolen på Christianshavns Gymnasium.

”Jeg har de sidste 3 år været ansat i ChemVet.dk, som har distributionsretten af Lesaffre Feed Additives produkter i Skandinavien. Jeg rådgiver forskellige interessenter indenfor agro-branchen (landmænd, konsulenter, foderstoffer, mineralfirmaer mm.) omkring brugen af Lesaffre’s foderadditiver, herunder bl.a. organisk selen, gærcellevægge og levende gærceller som et hjælpestof i foderet.

Jeg arbejder hovedsagligt med kvæg og svin, og udbreder kendskabet til anvendelsen af gærceller i landbruget gennem praktiske besætningsafprøvninger, artikler, afholdelser af seminarer mm. Jeg er delvist ansat af det franske firma, Lesaffre, som producerer gæren og indgår derfor også i et internationalt samarbejde med kolleger rundt i Europa. Jeg er ansat via min akademiske baggrund men, jeg er rigtig glad for også at have en praktisk tilgang til faget.”

Jeanett Schelde Petersen

Arbejder i dag som sælger af foder og produkter til heste hos Hornsyld Købmandsgård. Uddannet agrarøkonom i 2005.

Morten Clausen

Uddannet agrarøkonom.

”Jeg blev i 2013 selvstændig landmand, med en gård med søer. Før jeg blev selvstændig, var jeg driftsleder på forskellige gårde i Slovakiet.”

Julius Puodžiuvelis

Uddannet agrarøkonom i 2002 på Bygholm Landbrugsskole.

2002-2005 Ansat ved Durofarm A/S som producerer staldinventar. Jeg var som sælger ansvarlig for de østeuropæiske makeder, primært i Rusland.

2006-2012 var jeg ansat som direktør for green field project Scandagra i Litauen, en grovvarevirksomed delejet af DLG. I dag er der 60 medarbejdere og firmaet omsatte for 83 mill euro i 2012.

2012-til nu: Direktør i Scandinavian Farmers AB, et svensk holdingselskab som ejer alle DLG og Lantmannen aktiviteter i Balticum. Der er ca 300 medarbejdere. Der er omsættes årligt for over 200 mio. Euro.

Anders Christian Simoni

Uddannet agrarøkonom i 2013: ”Jeg har fået et rigtig godt job som driftsleder på en planteavlsbedrift med 300 ha. Ejeren af gården er forsikringsassurandør og arbejder derfor ikke på gården, så jeg synes at der er gode muligheder for at få meget ansvar.”

Jesper Mortensen

Uddannet agrarøkonom, direktør i Bovisoft. BoviSoft er et nyt og innovativt firma, grundlagt i 2011 af Jesper Mortensen, som udvikler software til de danske kvægbrugere og landbruget generelt. Det er Jesper, der har stået for hele udviklingen af BoviSoft systemet.

Mona Surrow

Blev uddannet landmand i 2011. Arbejder i dag som driftsleder på en dansk gård med 400 søer.

”Jeg har ansvaret for stalden. Jeg synes det er rigtig spændende at passe dyrene, så de har det godt og dermed giver en god økonomi for landmanden.”

Michael Søften Møller

Blev uddannet landmand i 2009. ”Jeg er i dag ansat som driftsleder på en dansk gård, hvor vi driver i alt 420 ha. Jeg skulle egentligt bare have været ansat her på gården i fire måneder som høsthjælper, men har snart været her i fire år. Det er et spændende job, hvor jeg har ansvaret for planlægningen og styringen af markdriften.”

Thea Kvist Lindgaard

Arbejder i dag som redaktør på fagmagasinet Hyologisk. Uddannet produktionsleder fra Bygholm Landbrugsskole i og læste derefter til jordbrugsteknolog som hun afsluttede i 2011.