Hvad kan man bruge uddannelsen til?

Der er mange muligheder med en landbrugsuddannelse, man kan gå direkte ud og få et job efter 3 år og 6 måneder, eller man kan læse videre på landbrugets lederuddannelse. Der kan også bygges ovenpå uddannelsen med en professionsbachelor.

Der er således både mulighed for at få en meget praktisk hverdag med uddannelsen, eller en teoretisk uddannelse med efterfølgende job indenfor for eksempel rådgivning, undervisning, forskning, banksektoren eller salg af varer til landbruget.

Der er mange eksempler på, at vores elever arbejder i landbrugets følgeindustri, nedenfor følger et udpluk…

Thomas Kusk Hansen

Student og derefter uddannet landbrugsassistent.

”Jeg tog på Bygholm Landbrugsskole, for at lære mere om den praktiske del af landbruget. Jeg ville gerne have et godt kendskab til hverdagen på et landbrug og hvad en landmand laver. Siden jeg var 13 år har jeg hjulpet til på en gård og interessere mig meget for dyr. Jeg interessere mig især for den teoretiske del af landbruget og har altid vidst at jeg ville læse på universitetet, så jeg brugte assistent-uddannelsen til at få papir på mine praktiske færdigheder, hvilket jeg kunne bruge da jeg skulle søge ind på dyrlægestudiet på kvote 2.

På Bygholm Landbrugsskole var der et rigtig godt sammenhold, fordi mange af eleverne bor på skolen, jeg synes det var fedt at tage på ture med de andre elever og se” deres” landbrug. Om aftnen var der altid en masse aktiviteter på skolen, fx sport, foredrag, film og fest, lidt ligesom en højskole.

Egentlig havde jeg tænkt at jeg bare skulle have et ”fjumreår” hvor jeg skulle tjene penge, på højskole og ud at rejse, og havde ikke lige set muligheden for også at få en assistent-uddannelse oven i, men i det forløb jeg tog med dansk praktik, udlandspraktik og ophold på Bygholm Landbrugsskole synes jeg at mit fjumreår gav rigtig god mening- jeg tror der mange der ikke ved at dette er en mulighed. For mig var det en også en rigtig smart måde at få tjent nogle penge inden jeg skulle i gang med at læse.”

Kim Kjær Knudsen

Indehaver af Alliindemagle Landbrug ved Ringsted

På grund af sammenholdet på Bygholm har jeg skabt mig et rigtig godt netværk af venner, med hvem jeg ofte drøfter både stort og småt.

John Jakobsen

I mit virke som selvstændig landmand er det den fyldte rygsæk jeg fik på Bygholm, som jeg plukker i, for at få min kabale til at gå op.
Hele landbrugsuddannelsen har givet mig utroligt meget, især overbygningen var meget udbytterig.

Lærernes hjælpsomhed er også noget af det jeg husker, og det sociale netværk man får opbygget.