NYT på Bygholm! Junior Leadership – bedre ledere til landbruget

27-06-2016

Junior Leadership hedder et nyt forløb, der giver landmænd chancen for at få løst et konkret problem og produktionsledere en god start på lederopgaverne

Bygholm Landbrugsskole sætter fokus på at binde teori og praksis sammen. Det udmønter sig nu i et nyt udviklingsforløb, der kommer både landmænd, kommende elever og skole til gode.

De fleste kender det godt – der er opgaver, som det vil gavne virksomheden at få kigget på, men som af den ene eller den anden grund alligevel bliver ved med at klæbe til to-do-listen.
Samtidig har en del landbrug produktionsledere ansat. De har en faglig viden på området, men den bliver ikke altid udnyttet fuldt ud.

Produktionslederne har lært meget på skolen. Men derfor kan det alligevel være rart at have livliner i baghånden første gang, man arbejder med det i den virkelige verden Anders Funch, underviser på Bygholm

Fuld valuta for lønnen

»Vi hører tidligere elever på lederuddannelsen sige, at det ikke så meget er ledelsesrelaterede opgaver, de sidder med, når de er færdige som produktionsledere og får deres første job. Og vi møder masser af landmænd, der gerne vil fokusere på nogle strategiske problemstillinger – men hverdagen er fyldt med driftsopgaver, så ofte bliver det ikke til noget,« fortæller Anders Funch, der underviser i økonomi på Bygholm Landbrugsskole.

Derfor har han sammen med nogle kolleger, tilrettelagt et nyt udviklingsforløb, der starter til august og varer lige knapt et år. Her skal produktionsledere og deres arbejdsgivere sammen definere et problem, som det vil give høj værdi for virksomheden at arbejde med, og som vil blive fulgt op fra skolens side med rådgivning, sparring og opfølgende møder.

I trygge rammer

Junior Leadership-forløbet er tænkt som en måde at give produktionsledere, der enten er helt nyuddannede eller har få års erfaring, et trygt afsæt for at komme i gang med lederopgaverne.

»Produktionslederne har lært meget på skolen om ledelse og økonomistyring. Men derfor kan det alligevel være rart at have livliner i baghånden første gang, man arbejder med det i den virkelige verden,« siger Anders Funch.

Det er noget nyt, at Bygholm Landbrugsskole på den måde tilbyder en service, der rækker ud over skoleforløbet. For Junior Leadership-forløbet er et tilbud til arbejdsgiver og arbejdstager og er ikke hægtet op på et skoleforløb.

»Som skole vil vi gerne sende vores elever så godt som overhovedet muligt ud i erhvervet. Forhåbentligt ser vi dem igen, fordi de ønsker at læse til agrarøkonom, og så har de jo nogle spændende erfaringer med i bagagen, vi kan bygge videre på. Vi er som skole jo også interesserede i at skabe endnu tættere relationer til erhvervet, så på den måde er det et forløb, som alle parter får glæde af,« forklarer Anders Funch og tilføjer, at han håber, mange arbejdsgivere og produktionsledere vil være med i forløbet.

— — —-

Fakta om Junior Leadership

  • Forløbet henvender sig til landbrugsvirksomheder med produktionsledere ansat.
  • Forløbet starter i august 2016 og varer frem til sommeren 2017. Undervejs er der tre fællesmøder, som faciliteres af medarbejdere fra Bygholm Landbrugsskole.
  • Forløbet er et pilotprojekt, og derfor er det gratis at deltage i 2016.
  • Tilmelding i efteråret.
  • Du kan læse mere om Junior Leadership her