Klovbeskæring på 2. hovedforløb og produktionsleder

22-01-2016

Bygholm Landbrugsskole har indgået et unikt samarbejde med dyrlæge og klovekspert, Nynne Capion. Nynne lejer lokaler og faciliteter på Bygholm Landbrugsskole, hvor hun afholder kurser for etablerede og nye klovbeskærere. I den forbindelse har Bygholm tilbudt et kursus for de elever på 2. hovedforløb, som har valgt kvæg som speciale. Eleverne bliver klædt på til at kunne lægge en forbinding eller sætte en sko på en halt ko. Kurset foregår i øvelseslokaler i værkstedet, hvor eleverne øver sig på ”koben” fra slagteriet. De afskårne ben repræsenterer mange eksempler, som kan bruges konstruktivt i undervisningen.

I det tilstødende teorilokale holder Nynne et par oplæg i forbindelse med den teoretiske del af kurset. Til de praktiske øvelser har hun klovbeskærer André Sørensen til at hjælpe sig. Den praktiske del af kurset prioriteres højt, da det er vigtigt at have det rigtige håndelag til at håndtere værktøjet.

På de fleste bedrifter i dag har man anskaffet sig en klovbeskæringsboks, så man kan tage problemerne i opløbet, men den mindste del af den proces er at anskaffe sig boksen. Personen, der står med værktøjet, skal have styr på det, og det giver dette kursus et godt grundlag for. Derfor kan elever og studerende, som har taget 2. hovedforløb eller produktionslederuddannelsen på Bygholm, nu skrive ”Klovbeskæringskursus” på CV’et.