Mandehørm med Limousineforeningen

22-01-2016

Af Søren Grunnet

Fredag den 15. februar var Dansk Limousineforenings medlemmer inviteret til madlavning og mandehørm for finere mænd på Bygholm Landbrugsskole. Arrangementet var annonceret i sidste udgave af Limousine Nyt og der gik ikke mange dage, før Jens Thaysen og Bygholm kunne melde alt udsolgt. Tror, at mange havde brugt det som en julegave til manden.

Kl. 16 mødtes vi på Bygholm. Køkkenchef Jonas Bernhardt bød velkommen og fortalte lidt om programmet. Jonas har været køkkenchef på Bygholm i 1 år, og han fortalte, at han går meget op i de rigtige råvarer, og at det skal være dansk. Det kunne vi limousinefolk selvfølgelig godt lide at høre. Jonas har arbejdet som kok flere steder, og han har ligefrem lavet hans egen kogebog.

Vi blev inddelt i hold. Nogle skulle lave forret, andre skulle lave hovedret + dessert. Der var lavet en liste over hvad der skulle laves til hver ret. Der skulle selvfølgelig også dækkes et flot festbord. Deltagerne fik hurtigt gang i deres opgaver, og Jonas havde travlt med at styre eleverne, som var på noget forskellige niveauer. Menuen var en rigtig herremenu – og vi fik selvfølgelig Limousinebøffer, kødet var leveret af Jens Thaysen.

  • Røget laks med crudite og krydderurter hertil sesam mayo og sprød rugbrød
  • Bøf af limousine med pommes og bearnaise
  • Chokolade mousse med pufsukker, sprød karamel og hvid chokolade/friskost creme

Da maden var færdig, gik vi til bords og der var en lækker vin-menu klar til vores spændende mad. Jonas præsenterede vores vin rigtig fint, som passede perfekt til hver ret mad. Der blev fortalt røverhistorier undervejs og folk hyggede sig virkeligt.

Da vi var færdige med at spise, og ja, vi blev totalt mætte, var der en rundtur på Bygholm Landbrugsskole. Det er nogle fantastiske forhold, der er på Bygholm til de unge mennesker. Efter rundturen gik vi i baren på Bygholm, og her blev der fortalt endnu flere røverhistorier til langt ud på natten.

Mange mente, at dette arrangement skal være en tradition, at der skal være mandehørm på Danmarks bedste landbrugsskole, Bygholm, for Limousinefolk. Tak til Jens Thaysen, Køkkenchef Jonas Bernhardt og Bygholm Landbrugsskole for et fantastisk arrangement.

Vi glæder os allerede til januar 2017.