Nye ansigter i Bygholms bestyrelse

04-05-2016

To nye bestyrelsesmedlemmer skal være med til at stå i spidsen for Bygholm Landbrugsskole og sætte gang i nye vækst-tiltag. De blev valgt på skolens generalforsamling

Ny næstformand

Nis Hjort er valgt som ny næstformand for Bygholm Landbrugsskole. Nis Hjort er 55 år, gift og har tre voksne børn. Han har en bedrift på 120 malkekøer og 120 hektar i Skærup mellem Vejle og Fredericia.

Nye bestyrelsesmedlemmer

Nis Hjort (tv) og Preben Brunsgaard blev valgt ind i bestyrelsen på Bygholms generalforsamling 2016.

Nis Hjort beskæftiger sig i forvejen en del med organisatorisk arbejde. Han er formand for Vejle-Fredericia Landboforening og formand for rådgivningsorganisationen, LMO.

»Det er oplagt for et forenings- og rådgivningsmenneske som mig at gå ind i bestyrelsen på Bygholm. Det er vigtigt med rekruttering til landbruget – eleverne skal være dygtige og fagligt kompetente. Den opgave mener jeg, at Bygholm tager seriøst, og det bliver interessant at være med til at præge det,« fortæller Nis Hjort, der ser frem til arbejdet i bestyrelsen.

»Det lyder spændende med det talent-arbejde, skolen skal til at arbejde med. Og så der der selvfølgelig hele økonomien og skoledriften – her ligger nogle spændende udfordringer.«

 

Nyt bestyrelsesmedlem

Et andet nyt ansigt i bestyrelsen er 42-årige Preben Brunsgaard, forstander på Bråskovgård Efterskole, der blandt andet har en landbrugslinje.

Preben Brunsgaard, der bor i Glud med sin kone og to børn, er uddannet lærer og har tidligere undervist på BGI akademiet og været viceforstander på Skanderup Efterskole.

»Bestyrelsen består jo af landbrugsuddannede. Jeg har forstand på kostskole- og undervisningsdelen, og det er her jeg har erfaringer, jeg vil kunne bidrage med,« fortæller Preben Brunsgaard, der også vil kunne byde ind med sparring på PR-området. Samtidig kan han nikke genkendende til udfordringer som, at skolen skal spare 2%.

Preben Brusgaard ser frem til at lære Bygholm Landbrugsskole rigtigt at kende. »Det er vigtigt, at skolen er her for lokalområdet, og derfor skal det naturligvis gå skolen så godt som muligt.«

 

Andreas Kristensen, der har afsluttet 2. hovedforløb på Bygholm Landbrugsskole blev valgt til suppleant.

Nis Hjort og Preben Brunsgaard afløser Gregers Kristensens og Mads Steiner, der ikke ønskede genvalg til bestyrelsen. Begge skal have en stor tak for indsatsen gennem årene.

Se den samlede bestyrelse