Har du lyst til en på opleveren?

Så tag til udlandet – enten som en del af din uddannelse eller bare for oplevelsens skyld. Du skal have været på grundforløb, før du kan tage praktik i udlandet.
Men så kan du til gengæld også tage hele praktikken ude, hvis du vil.
Du kan tage afsted, hvor din danske læremester udstationerer dig eller du kan rejse selv. Det sidste kræver en forhåndsgodkendelse fra skolen. I begge tilfælde skal du have dokumentation i form af en praktikerklæring med hjem fra den udenlandske lærermester.

Local Skills

Legat på 2.200-3.000 € til tre måneders praktik i Norge, Irland, Holland, Tyskland eller Polen. Legatet er finansieret af fra ERASMUS+. Kan søges af elever der er 17 år eller ældre, mellem afsluttet grundforløb og indtil 1 år efter afsluttet 2. hovedforløb.

AgriECVET

Faglige kurser der tilbydes som faglig påbygning for elever efter 1. hovedforløb eller senere. Foregår tre uger i marts, i Østrig, Belgien eller Holland.

Travel2Farm

Travel2Farm hjælper dig med at finde det gode praktiksted via lokale partnere og er med som livline undervejs. Du kan se mere om at rejse til udlandet på Travel to farms hjemmeside. 

 

Søg legater til rejsen

Du har mulighed for at søge legater, når du skal ud at rejse. Der findes mange forskellige.
Et af dem er Fruervadgårds Mindelegat

De yder økonomisk støtte til unge landmænds uddannelse, herunder studielegater, tilskud til rejser m.v.
Fonden samarbejder med Bygholm Landbrugsskole om, at sende unge ud i verden for at dygtiggøre sig indenfor landbrugsfaget.

Læs mere om Fruervadgårds Mindelegat, og om hvordan du søger: fruervadgaard.dk

KontaktHvis du har spørgsmål til Local Skills, AgriECVET, T2F eller har du lyst til at høre mere om mulighederne for praktik i udlandet, er du velkommen til at kontakte Bygholms
Internationale koordinator
Anders Højlund Nielsen
Mobil: 30 28 17 99
Mail: ahn@bygholm.dk

Læs om Morten Ulbæks tur til Australien

Eller hør Morten Germansen fortælle om hans praktik i Norge herunder