Unge kørte traktor i 24 timer

02-02-2016

Fra lørdag d. 30 til søndag d. 31 januar dannede Bygholm Landbrugsskole rammen om et LAN party, hvor 18 unge mellem 13 og 15 år, dystede om at blive bedst til disciplinen traktorkørsel og dyrkning af afgrøder. Ideén til weekenden kom på sidste åres FarmerCamp. Her efterspurgte mange af de unge en weekend, hvor det kun handlede om Farming Simulator. Initiativet til weekenden blev herefter taget af lærer Jens Thaysen, der sammen med Jesper Glarfeldt, som netop har afsluttet 2. hovedforløb, planlagde weekenden.

Der var på forhånd oprettet to ejendomme, som eleverne skulle drive bedst muligt økonomisk. De lagde ud med at indkøbe maskinel og planlægge markbruget. Eleverne var meget engagerede og der blev hurtigt valgt formænd for de to ejendomme. Efter ca. et døgn bag rattet skulle der findes et vinderhold. Ud over at drive ejendommen, var der en holdkonkurrence om at bjærge træ til vinter og der var en individuel opgave, som bestod i at bjærge halm på tid. Her var det Jakob Henriksen fra Gedved, der løb med præmien.

Der var en del læring indbygget i weekenden. Eleverne blev mere bekendt med gødning og kalkning, der skal benyttes til afgrøderne, og hvilke udbytter der er tilfredsstillende. ”Det giver en helt anden perspektivering på spillet”, udtaler Jesper Glarfeldt, der var teknisk ansvarlig på weekenden. ”På denne måde får eleverne meget mere ud af spillet. Mange ser Farming Simulator udelukkende som et traktorspil, men der er rigtig mange gode læringsprocesser i spillet, som vi udnyttede”. Emil Vest som studerer Jordbrugsteknolog, var også med som tovholder på weekenden. Emil udtaler; ”Jeg var planteavlsrådgiver, der skulle give tips og tricks til, hvordan man kunne få høje udbytter og god kornkvalitet samtidig”.

Bygholm har planer om at gentage succesen. Og hvis du kunne tænke dig at deltage i næste LAN party eller en af vores mange andre tilbud til helt unge, så kontakt Bygholm. Vi har nu 4 tilbud i ferier og weekender i løbet af året for unge mellem 13 og 17 år:

  • Farmer camp i august.
  • Sikkerhedskursus i november
  • Styling af kødkvæg til dyrskue i marts.
  • NYT LAN party (Farming Simulator)