Vinder af Agrarøkonomprisen 2018

06-12-2018

Stort tillykke til Katrine Christensen, som vandt årets Agrarøkonompris for sin hovedopgave ”Fremtidens fødevare – melormeproduktion i Danmark”.

– Opgaven tænker ud af boksen og tager hele samfundet med i vurderingen af trends, efterspørgsel, produktdesign, fremstilling og økonomi, samtidig med at det handler om iværksætteri og om at løfte sammenhængen i værdikæden fra jord til bord, sagde landbrugschef i Nordea, Per Meinert ved overrækkelsen.

Katrine Christensen, en stolt vinder af Agrarøkonomprisen 2018

I opgaven stiller Katrine spørgsmålet: ”Skal jeg slå mig ned som melormeproducent i Danmark?” og undersøger bl.a. de miljømæssige fordele ved produktionen, forbrugernes holdning til at spise insekterne og melormenes næringsindhold.

Agrarøkonomprisen uddeles hvert år af det Kongelige Danske Landhusholdningsselskab til den bedste hovedopgave af årets dimitterende agrarøkonomer fra de forskellige landbrugsskoler. Førstepræmien er på 10.000 kr.

Katrine Christensen blev færdig som agrarøkonom i sommers. Tiden efter eksamen har hun brugt på blive klogere på forbrugernes holdning til insekter i maden og forskellige produktionsformer inden for insektverdenen og netværket med personer inden for området.

Kæmpe stort tillykke – og held & lykke fremover!

Læs også artiklen fra Effektivt Landbrug

Det er nu 5. år i træk, at elever fra Bygholm har ladet sig kåre i kapløbet om Det Kongelige Danske Landhusholdningsselskabs Agrarøkonompris.

  • I 2014 blev prisen vundet af Majbritt Bergholt, der havde skrevet en opgave omkring Turnaround i landbruget. I sin opgave havde hun analyseret rådgivningsværktøjet turnaround ved at interviewe konsulenter og landmænd.
  • I 2015 fulgte Simon Tang Nielsen og Magnus Johansen efter og vandt årets agrarøkonompris for deres hovedopgave omkring nødlidende landbrugsejendomme.
  • I 2016 var det Daniel Juul Hedegaard Christensen der sikrede sig en flot 2. plads med en personlig strategiplan, en handlingsplan og løbende udviklingsplan, som skal øge mulighederne for at blive selvstændig landmand.
  • i 2017 vandt Janni Veedfald prisen for sin hovedopgave ”Landmand af hjertet” hvor hun undersøger om agrarøkonomuddannelsen matcher de behov, erhvervet efterspørger.